NEBULÆ

NEXT GENERATION RETAIL EXPERIENCE

NEBULÆ is a interactive sculpture designed for a MANGO store renovation in Soho, NYC.

Under the inspirational motto of FUTURE IS NOW, MANGO, asked me to conceive an immersive and multisensorial installation inspired by a futuristic forest, where some kind of strange substance is transforming beings into metal.

My idea is to create a decontextualized, alien-kind cloud that reacts with its computer vision to the people walking under it.

Year: 2017
Location: NEW YORK CITY, USA
Client: MANGO
Program: INTERACTIVE SCULPTURE/SPACE INSIDE A RETAIL SPACE.
Floor area: 15 m2
Status: BUILT
Design Team: Original concept, creative direction and project management by JAVIER MILARA. Clothes and showcase design by MANGO. Interactivity and technical guidance: HOLOMENTS. Soundtrack by ÁNGEL NICOLÁS. Electronic components by NOON INTERACTIVE. Sculpture fabrication by LABOOR. Design assistance by JON SÁENZ DEL CASTILLO.
Many thanks for their support to JAN RIVERA DEL BOSCH, JOAO F. PACHECO DE MAGALHAES, ORIOL VILAR ROQUET, ANNA NAVARRA CUNILL, MARTA VIGAS CARCELLER, all the staff at Mango and the terrific local crew from NYC that helped us mounting this installation in situ.